Hjælp til at skabe hygge med belysning

Hjælp til at skabe hygge med belysning - WallPipe

Halløj med jer 

I disse Corona tider, hvor man ikke helt kan lave det man plejer, da vi er jo er lidt begrænset i hvad man må og ikke må, så bruges der en del ekstra tid i hjemme må man sige.
Den ekstra tid har brugt en del tid på at indrette, det er gået slemt udover stuen. 🙈
Jeg elsker at skabe en hyggelig stemning med forskellige former for belysning, jeg er især stor fan af hyggekroge, hvor jeg kan sidde med en god roman i et dæmpet lys og nyde roen 📖
Jeg giver dig derfor mine 3 bedste råd, hvis du ønsker at skabe et hyggeligt rum, hvor det er belysningen der er din ven💡 Derudover kommer jeg med nogle forskellige forslag til de enkelte rum.

De 3 gode og hurtige råd

1️⃣ Hemmeligheden bag en hyggelig belysning er lyskilder, altså pæren der lyser nedad med et blødt lys. Det giver en rolig, varm atmosfære. En lysekrone eller lofts lampe gør omvendt rummet koldere, fordi de reflekterer på de hvide vægge. 

2️⃣ Husk hjørnerne. Brug små og store lyskilder til at lyse alle kroge i dit hjem op. Det en rigtig hyggelig giver stemning.

3️⃣ Brug en evt. en smoked pære for at få en intim stemning. evt. en LED globe vintage pære hvor man kan se trådene i pærene, de giver stemning.

De forskellige rum:

Brug mange lamper 

For at få en funktionel og samtidig hyggelig belysning i din bolig, skal du have 5-10 lamper i hvert større rum. Du får det bedste resultat, hvis du blander lamper til forskellige formål f.eks. hvor en skrivebordslampe giver et godt praktisk lys ved arbejdsbordet, mens en væglampe med en dæmpet pære på væggen samtidig sørger for en hyggelig belysning. 

 

Den rigtige læse lampe i stuen

En god læselampe er lige så vigtig som de rigtige læsebriller. Tjek, at lyset ikke blænder dig, når du sidder ned. Vælger du en væglampe som her, kan du indrette det med en behagelig stol og måske et lille serverings bord så du samtidig kan nyde en varm god kaffe eller te.

 

Lys over spise bordet

Skal du have en ny lampe over spisebordet? Så vær opmærksom på, at den ikke kommer til at hænge for lavt. Det er rarest, hvis du kan se den person, der sidder over for dig. En let og luftig løsning er at hænge forskellige pærer og fatninger på stribe over spisebordet. fx som på billedet her.

Lys i entreen 

Det er vigtigt at have en god belysning i entréen. Så kan man nemt finde vanter og sko, når man skal afsted om morgenen. Og det føles rart med en lys velkomst, når man kommer hjem igen. Hæng gerne et par lamper op i loftet for et generelt lys og supplér med en væglampe, for at skabe en mere hyggelig og hjemlig stemning. Indretter du med mange lamper i entréen så skabe du en mere rolig stemning. 

Rolig atmosfære i soveværelset

Sidste rum jeg vil komme med et fif til er sove værelset.
Belysningen i soveværelset kan være en anelse svær at komme omkring.
Du har nemlig brug for den gode generelle belysning til at redde sengen og måske også klæde dig på, hvis dit tøjskab er derinde. Men derudover er det også vigtigt med godt læselys og dæmpet belysning til at sætte scenen for puttetiden. 
Der er altså flere modsatrettede funktioner, er skal opfyldes og én lampe kan ikke gøre det.
Derfor vil jeg anbefale nogle spots til at lys ind på fx dit klædeskab, de skal kunne tændes seperat så du ikke behøver lyser hele byen op om aften, når du måske blot har behov for at kunne finde hen til sengen.
Er du typen, der kan lige at læse lidt inden du skal sove, så skal du have dig en væglampe, men en pære der ikke lyser for skarpt. Hvis du har nogle flader, fx vindueskarme kan du evt. sætte en bordlampe for at skabe lidt ekstra hygge.

  

Det var alt for denne gang, har du spørgsmål til belysnings indretningen, så er du altid velkommen til at kontakte mig. 

De Bedste hilsner 

Lisbeth☘️